Opera önce reklamlarla sokağa indi!

Medyaloji.net » pr » Opera önce reklamlarla sokağa indi!
Opera önce reklamlarla sokağa indi!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen 1.Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin reklamları izleyiciyle buluştu. ‘Opera sokağa iniyor’ teması üzerine kurgulanan eğlenceli filmler için…

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen 1.Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin reklamları izleyiciyle buluştu. ‘Opera şehre iniyor’ teması üzerine kurgulanan eğlenceli filmler için…
 
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ve Denizbank’ın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Opera Festivali, reklam filmleriyle ekranda yerini aldı.
 
‘Opera şehre iniyor’ fikri üzerine kurgulanan reklam filmleri, gündelik yaşamın kalbi, sokaklarda geçiyor. Gündelik yaşamın vazgeçilmez alanlarından dolmuşlar, mahalle araları, dolmuş şöforleri ve yolcuların diyaloglarının yanı sıra simitçiler ile ‘komşu teyze’lerin yer aldığı reklamlar, gündelik yaşam ile opera arasındaki bağa işaret ediyor.
 
Reklamlar; sahne sanatlarının belki de sokağa en uzak dallarından biri olan opera ile şehir kültürü arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi amaçlayan etkinliğin 2 Temmuz’da başlayacağını duyuruyor. Reklam filmleri, 21 Haziran’dan beri ekranda.
 
YORUMLAR